De Russische invasie in Oekraïne zet de wereldwijde voedselvoorziening onder druk. Verschillende klanten vroegen ons de voorbije dagen hoe ze ingrediënten uit Rusland en Wit-Rusland binnen hun recepten snel kunnen terugvinden. BESTMIX® Recipe Management biedt dankzij zijn handige zoekfunctie de mogelijkheid om die grondstoffen meteen in één generiek beeld op te roepen en verdere actie te ondernemen.

Rusland en Oekraïne behoren tot de grootste landbouw- en voedselproducenten ter wereld. Tal van voedingsproducenten verwerken bijgevolg ingrediënten uit die landen in hun recepten. Door de huidige crisissituatie neemt de bevoorradingsonzekerheid uit de regio toe. Als voedingsproducent wil u snel kunnen schakelen wanneer de levering van een bepaalde grondstof niet langer mogelijk is. Bovendien beslissen almaar meer retailers uit ethische overwegingen om Russische en Wit-Russische producten uit hun winkelrekken te weren. Verschillende voedselproducenten kiezen er ook uit eigen beweging voor om ingrediënten van Russische afkomst uit hun recepturen te schrappen.

search replace

Overzicht per origineland meteen beschikbaar

Dankzij de handige zoekfunctie in BESTMIX® Recipe Management lijst u in één beweging alle ingrediënten en producten uit een bepaalde regio snel en eenvoudig op. U hoeft dus niet handmatig recept per recept te doorzoeken naar grondstoffen van Russische oorsprong, maar genereert meteen een overzicht per land.

Tip: Om een volledige dataset met herkomstlocaties te genereren, vormt BESTMIX® SpecTrack een waardevol hulpmiddel. Dankzij onze specificatiesoftware kunt u immers afdwingen dat leveranciers de herkomst van hun grondstoffen via een vooraf gedefinieerde template in uw klantenportaal  aanvullen. U beschikt dus meteen over een gecentraliseerd en volledig beeld. Het is uiteraard ook mogelijk om als voedingsproducent die data nog zelf verder aan te vullen en te verrijken. Alle ingevoerde en aangeleverde gegevens zijn binnen het ecosysteem van onze BESTMIX® softwareoplossingen ook verder raadpleegbaar.

Hulp nodig? Onze experts staan voor u klaar!

De zoekfunctionaliteit op basis van herkomst is standaard geïntegreerd binnen de meest recente versie van BESTMIX® Recipe Management. Hebt u concrete vragen rond de zoekfunctie of wenst u over te stappen naar BESTMIX® Recipe Management versie 3.38? Neem dan contact op met ons supportteam via de helpdesk!