Diervoeder produceren kan eenvoudig klinken, maar voor mensen die professioneel bezig zijn met voeding en voederformulering is het heel wat ingewikkelder dan het lijkt. Aan welke aspecten moet u zeker denken bij de productie van diervoeder zodat u de juiste formulering of berekening maakt met een superieur kwaliteitsbeheer? Technologische oplossingen zorgen ervoor dat uw klanten toegang krijgen tot voeder dat precies voldoet aan hun wensen. Hieronder vertellen we kort waaraan u moet denken bij het productieproces van diervoeder.

koeien

Voederformulering of rantsoenberekening uitwerken

Elke landbouwstudent die ooit dierenwetenschappen volgde weet hoe voeder kan worden geformuleerd aan de hand van het vierkant van Pearson. Er zit in de praktijk echter veel meer achter een voederformulering dan louter het uitdenken van een formule. Veranderende grondstofprijzen in combinatie met de vraag naar een hogere productie met minder voeder vraagt om een wetenschappelijke en veeleisende aanpak voor de ontwikkeling van voederformules.

Strategische voedersoftwaretools kunnen u helpen om snel de juiste formulering uit te werken, waardoor u vlot kunt inspelen op wijzigingen van de markt. Wanneer u voedersoftware zoals onze BESTMIX-softwarereeks gebruikt, kunt u rekenen op een hogere nauwkeurigheid zonder de bijbehorende stijging van de overheadkosten en zonder te moeten inboeten aan winstgevendheid voor uw bedrijf.

Hoger kwaliteitsbeheer garanderen

Een terugroeping van diervoeder is meer dan alleen vervelend. Het kan een aanzienlijk verlies voor uw bedrijf veroorzaken. Wanneer klanten horen over de terugroeping, grijpen ze vaak naar een ander voedermerk dat beschouwd wordt als veiliger voor hun vee of pluimvee. De gevolgen van die wijziging eindigen vaak niet bij die huidige terugroeping, maar kunnen voor het bedrijf veel verder reiken. Wanneer kwaliteitscontroles tijdrovend en duur zijn, worden ze spijtig genoeg soms aan de kant geschoven terwijl uw bedrijf zijn koers verderzet. Wanneer u door dergelijke acties producten moet terugroepen, verliest uw bedrijf een deel van zijn marktaandeel en moet uw betrouwbaarheid en merkloyaliteit een zware klap incasseren.

Maar wat als elk monster u meer uitvoerige informatie zou verschaffen en u toch nog steeds de kosten van en tijd voor de controles kunt beperken? Onze BESTMIX LIMS voor voeder verstrekt u meer gegevens over elk monster terwijl geïntegreerde systemen ervoor zorgen dat gegevens meteen kunnen worden opgenomen in uw kernapplicaties waarbij u zowel de flexibiliteit als de consistentie kunt behouden. Zo kunt u bepalen wanneer u mogelijk te maken zult krijgen met een probleem in de kwaliteitscontrole, en moet u dus niet langer wachten tot een klant een zak voeder opent en merkt dat die helemaal beschimmeld is.

Uw bedrijf kan zwaar te lijden hebben onder een slechte reputatie door voeder dat niet overeenstemt met de voedingsformulering of door een slecht kwaliteitsbeheer. Als u onbewust voederingrediënten gebruikt die een ongeziene prijsverschuiving hebben meegemaakt, kunt u uw winstmarge verliezen. Een goede voedingssoftware biedt u de mogelijkheid om dergelijke situaties te vermijden, om de winstgevendheid van uw bedrijf drastisch te verhogen en tegelijk de overheadkosten voor controles te beperken en de algemene betrouwbaarheid van de resultaten te verbeteren.

Weet u op welke vlakken voederproductie verbeterd kan worden, dan kunt u snel de juiste aanpak hanteren om de hoge kwaliteit van producten te garanderen. Maar wat als uw huidige systeem niet beantwoordt aan de eisen van uw klanten op het vlak van nauwkeurigheid en kwaliteit? Adifo Software helpt u op weg naar innovatieve software voor de productie van diervoeder. Neem vandaag nog contact met ons op voor vragen of voor meer informatie over onze allernieuwste softwareproducten voor uw bedrijf.

Kunnen wij u helpen?

Wil u weten welk Adifo product het beste aanleunt bij wat u nodig heeft? Of wil u gewoon meer informatie over onze oplossingen? Contacteer ons en we helpen u graag verder.