spectrack blog

Producenten van voedingsmiddelen zijn verplicht om periodiek de specificaties te controleren van de ingredienten die worden ingekocht. Vaak wordt daarbij een minimum gehanteerd van elke drie jaar. Er is een risico verbonden aan deze periodieke controle omdat de werkelijkheid je tussen twee controlemomenten mogelijk niet meer in lijn is  met wat er geregistreerd staat. De geregistreerde gegevens dienen vaak als bron voor je Quality Control en bovendien wil je in je receptenbeheer uit kunnen gaan van de juiste, goedgekeurde informatie. 

Waarom slechts om de 3 jaar? 

Waarom wordt er dan “slechts” eens per drie jaar gecontroleerd? Je wilt toch immers dat deze gegevens altijd correct en up-to-date zijn? De reden voor die 3-jaarlijke controle  hoef je niet ver te zoeken; het is een enorm arbeidsintensief proces! Bijhouden welke producten “aan de beurt zijn”. Alle gegevens verzamelen. Opvragen bij de producenten. Invullen van formulieren. Vergelijken met oudere specificaties en als je eindelijk alle gegevens verzameld hebt; het interne goedkeuringstraject in. Controle op de controle want je weet immers maar nooit of er ergens een menselijke fout is gemaakt. 

Dit kan beter 

BESTMIX® SpecTrack  lost dit op. In uw dashboard vindt u een duidelijke melding van het aantal productspecificaties dat hernieuwing nodig heeft. Vervolgens kunt u deze in 1 keer naar alle betrokken leveranciers opsturen. BESTMIX® SpecTrack  vindt daarvoor de juiste contactpersoon. Uw leveranciers controleren wat correct is en passen eventueel aan. BESTMIX® SpecTrack  controleert voor u of er veranderingen zijn. Is dat zo? Oke, dan gaan we het goedkeuringstraject in. Is er niets gewijzigd? Prima. Afkloppen en verder met waar u goed in bent: het produceren van voedingsmiddelen. Zo gemakkelijk dus dat u dit niet slechts elke drie jaar wilt toepassen, maar veel vaker. Waarom immers nodeloos risico lopen? 

Maak het u gemakkelijk om uw leveranciersproducten te beheren. Neem contact met ons op en we vertellen u graag meer over wat BESTMIX® SpecTrack voor uw bedrijf kan betekenen.

Plan hier een vrijblijvend gesprekje in.