De job van een hedendaagse producent van landbouwproducten is heel wat complexer dan voordien. De boeren van vroeger kweekten, oogsten of kochten hun veevoeder simpelweg bij een van hun dichtste buren. De toenemende verstedelijking in combinatie met verschillende transportmogelijkheden, maakten het platteland beter bereikbaar waardoor bepaalde boeren zich enkel gingen focussen op de productie van veevoeder. Dit maakte het anderen mogelijk hun eigen specialisaties te ontwikkelen zonder tijd of middelen te investeren in de productie van veevoeder. Bent u eigenaar of beheerder van een bedrijf dat zich specialiseert in de productie en distributie van dierenvoeder? Dan worden uw producten zonder twijfel verdeeld over een zeer groot gebied  aan een variatie van gespecialiseerde landbouwbedrijven.

Spendeert u ook heel wat  tijd aan supply chain management – of eerder aan het zoeken naar een efficiënte oplossing die deze taken stroomlijnt? Dan zou u zeker onze MILAS software in overweging moeten nemen! MILAS, geproduceerd en verdeeld door Adifo Software, combineert meer dan 40 jaar ervaring in de voedingsindustrie met de input van industriedeskundigen. Dit resulteert in een product dat werkt zoals u het wil.

MILAS is een add-on voor Microsoft 365 for Finance and Operations. BESTMIX is bekend voor zijn functionaliteiten omtrent voederoptimalisatie en kwaliteitscontrole. Lees verder en ontdek hoe Adifo software uw landbouwbedrijf kan stroomlijnen.

landbouwbedrijf oplossing stroomlijnen

Superieur kostenbeheer

Kostenbeheer in deze landbouwindustrie kan uitdagend zijn voor verschillende redenen. De voornaamste is dat zowel de prijs en beschikbaarheid van grondstoffen veranderlijk is. Dit kan leiden tot onverwachte verrassingen. Met onze software slaagt u erin de beste ingrediënten aan te kopen tegen de laagst mogelijke prijs ondanks schommelende markten en een aangescherpte wetgeving.

Marktinzicht

Omdat MILAS en BESTMIX specifiek ontwikkeld werden voor gebruik in de landbouwindustrie bevatten ze de mogelijkheid om geavanceerde nutritionele concepten te behandelen. Op deze manier slagen premix producenten erin kwaliteitsvolle producten uit te brengen. Andere software systemen beschikken in de verste verte niet over deze diepgaande nutritionele kennis die resulteert in superieure voederformulatie.

Ontwikkeling van nieuwe producten

U weet ongetwijfeld al dat de voederindustrie uiterst dynamisch is. Daarnaast is ze, door steeds veranderende  marktverwachtingen en een strengere wetgeving, ook afhankelijk van de ontwikkeling van nieuwe producten. MILAS en BESTMIX versnellen de ontwikkeling van deze nieuwe producten en updaten ook bestaande producten zonder moeite.

Superieure kwaliteitscontrole

Een van de grootste uitdagingen voor producenten van dierenvoeder is het hoog houden van de kwaliteit terwijl de formulatie en productie versnelt. BESTMIX Quality Control evalueert grondstoffen op kwaliteit, formuleert recepten, beheert specifieke productdata nauwkeurig en helpt anderzijds ook met het verzekeren van probleemloze productieschema’s zonder daling van de kwaliteit.     

Naleven van wetgeving

Steeds op de hoogte blijven van de veranderende wetgeving is een uitdagend onderdeel van productiebeheer dat er vaak voor zorgt dat gebruikers minder tijd kunnen spenderen aan hun kernverantwoordelijkheden. Aan de etiketteringsvoorschriften, bijvoorbeeld, moet steeds worden voldaan vooraleer een product op de markt kan verschijnen. De Adifo Software bevat een labeling module die conforme labels creëert voor elk product.

De Adifo software ondersteunt producenten van dierenvoeding in elke fase van het productieproces en garandeert een rendabel en kwaliteitsvol eindproduct voor uw klanten. Contacteer ons vandaag nog en leer meer over onze producten en diensten!