Royal Steensma is al 175 jaar een betrouwbare partner van een groot aanbod aan bakkerij producten. Dankzij hun unieke kennis, verzameld over de vele jaren, kunnen zij elke klant de juiste service aanbieden. Royal Steensma’s flexibele aanpak en op maat gemaakte producten ondersteunen het productie process van hun klanten en helpt hen tegelijkertijd een optimaal rendement te behalen.

Royal Steensma werkt al zo’n 12 jaar met Adifo’s BESTMIX®. Een ideaal moment om even te reflecteren over deze samenwerking. We bezochten de hoofdzetel van Royal Steensma in Leeuwarden en praatten er met Wessel Wubs, Plant Manager, om te bekijken welk effect BESTMIX® Recipe Management en BESTMIX® Quality Control hebben op  hun productie.

Royal Steensma logo

Royal Steensma’s software vereisten

Royal Steensma vereist logische en gebruiksvriendelijke software oplossingen die continue ondersteunt worden door een betrouwbare provider die assisteert wanneer en waar nodig. Een bedrijf zoals Royal Steensma heeft ook nood aan een algemene applicatie. Op deze manier verkrijgt het volledige vrijheid om alle functionaliteiten te gebruiken, waardoor ze een groot aanbod aan producten, voor elke industrie, kunnen creëren. Nog een voordeel van een algemene applicatie is dat nieuwe functionaliteiten direct beschikbaar zijn vanaf deze worden uitgebracht. Daarbovenop worden deze functionaliteiten ook continue verbeterd op basis van input uit de markt.

Met deze vereisten in het achterhoofd ging Royal Steensma zo’n 10 jaar geleden op zoek naar een software provider.

De nood naar een oplossing

Ongeveer 12 jaar geleden besloten Royal Steensma en Wessel Wubs op zoek te gaan naar een software pakket dat perfect aansloot bij hun ERP pakket en data transfers en dergelijke vergemakkelijkte. Op dat moment groeide ook de nood naar software die gebruikt kon worden door zowel het QA als R&D departement. Voor QA om correcte specificaties te creëren op een kostenbesparende manier, voor R&D om snel en efficiënt recepten van hoge kwaliteit te ontwikkelen en aan te passen, maar ook om snel een prijsanalyse te maken.

Na een initiële testfase met een aantal paketten koos Royal Steensma voor Adifo’s BESTMIX® Recipe Management. Dit pakket maakte het mogelijk hun noden op de beste mogelijke manier te benaderen.  

De nood naar BESTMIX® Quality Control ontstond door de voortdurende groei van Royal Steensma. Het aantal faciliteiten nam toe en Royal Steensma had een manier nodig om alle data van deze sites te verwerken op een uniforme manier. Dit ging van labo analyses tot de creatie van uniforme CoA’s (Certificate of Analysis). BESTMIX® Quality Control biedt één enkele manier om certificates, grondstof analyses en dergelijke samen te stellen.

 

Een persoonlijke aanpak

Bij Adifo komen de klanten op de eerste plaats. We proberen er steeds voor te zorgen dat onze klanten dit ook voelen. Net om die reden beschikken we over een klantendienst die steeds klaarstaat om functionele ondersteuning of hulp te bieden bij technische problemen. De project leider, die bij de implementatie betrokken is vanaf het begin, wordt ook het aangewezen Adifo contactpunt voor de klant. Deze contactpersoon staat steeds klaar om raad of functionele ondersteuning te bieden.

Wessel Wubs bevestigt dit wanneer hij vermeldt hoe aangenaam het is telkens dezelfde consultant te spreken wanneer contact met Adifo nodig is. Op deze manier zijn ook zij zeker dat ze met iemand praten die het bedrijf en de situatie goed kent, en zo problemen snel oplost.

Een competitief voordeel?

We vroegen Wessel Wubs of de oplossingen van Adifo een competitief voordeel creëerden voor Royal Steensma. Hij bekeek het op een andere manier:

“Een competitief voordeel is moeilijk uit te lichten. Voor een bedrijf zoals Royal Steensma, is het cruciaal om een software pakket te installeren dat kan omgaan met de grote hoeveelheid grondstoffen data en ook alle recepten voor de verschillende markten kan beheren. Deze gigantische hoeveelheid data maakt van Royal Steensma een vrij complex bedrijf. Het is uiterst belangrijk dat we kunnen rekenen op software die makkelijk omgaat met al deze complexiteit en ons een duidelijk overzicht aanbiedt.”

Het competitief voordeel van de verschillende BESTMIX® oplossingen ligt in hun allesomvattende aanpak voor iedereen die betrokken is in deze industrie. Nog beter dan een direct voordeel aan te bieden, ontlasten de producten van Adifo producenten van voeding en laat het hen toe te doen wat ze het liefst doen: bakkerij producten van hoge kwaliteit produceren.

En wat voor de toekomst?

Geen enkel software pakket is ooit af. Aankomende problemen in de nabije toekomst garanderen dat Adifo constant op zoek moet blijven naar manieren om toekomstig succes te verzekeren.

Voor Royal Steensma is de grootste aankomende uitdaging het creëren van data links via een portaal of website. Deze link moet ervoor zorgen dat de communicatie tussen Royal Steensma en, bijvoorbeeld, externe labo’s vlot en zonder tussenpersonen verloopt. Wat ook nog beter kan is het beschikbaar stellen van gegevens voor account managers en anderen die klanten ter plaatse bezoeken. Hen een directe toegang geven tot cruciale data via een tablet of laptop zou nog meer tijd uitsparen en de efficiëntie grondig verhogen.

Met deze uitdagingen in het achterhoofd hoopt Adifo de trouwe partner te blijven van Royal Steensma voor de komende decennia.

Bekijk het volledige interview met Wessel Wubs: