blogpost_multiblend_bestmix

Moeilijke tijden? BESTMIX® Multiblend als vertrouwde adviseur

Traditioneel oefenen de wereldbevolkingsgroei, economische invloeden, klimaatschommelingen en andere variabelen een toenemende druk uit op de beschikbare middelen voor de voeder- en voedselproductie. Met de huidige situatie in Oekraine komen de wereldwijde supply chains nog meer onder druk te staan.

Hoe kunt u onderbrekingen in uw toeleveringen en schommelingen in de beschikbaarheid van ingrediënten onder controle houden? Hoe kunt u anticiperen op prijsschommelingen en de toewijzing van ingrediënten in volatiele en multi-period markten anticiperen? Kortom: hoe maakt u snel en accuraat de juiste aankoopbeslissingen? 

Met BESTMIX® Multiblend kunnen formulerings- en inkoopmanagers de toewijzing van ingrediënten in volatiele markten optimaal herverdelen, recepten (her)berekenen, en snelle en juiste aankoopbeslissingen nemen. Een flexibele manier van werken die hen in staat stelt om de continuïteit van de productieafdelingen te verzekeren. De resultaten van Multiblend, inclusief de aangepaste labels, kunnen dan opnieuw in één richting naar het ERP-en MES-systeem worden teruggestuurd.

TEST MULTIBLEND NU GRATIS! Scroll naar beneden en activeer uw gratis testversie van BESTMIX Multiblend.

Hoe kan BESTMIX® Multiblend u helpen in deze roerige tijden?

Logistieke uitdagingen oplossen

Gebruik Multiblend als een ideale tool om koopmogelijkheden te beoordelen en om snel in te spelen op een wisselende voorraadbeschikbaarheid. Zie onmiddellijk hoe aangepaste formuleringen en het gebruik van alternatieve ingrediënten de voorraad, kostprijs, voedingswaarde en kwaliteit van de eindproducten beïnvloeden.

Anticiperen op prijsschommelingen

Multiblend geeft aan wat de geschikte prijsklasse is voor de aankoop van een bepaald ingrediënt. In tijden van sterke prijsschommelingen, zoals nu, fungeert de software meer dan ooit als een tweede paar ogen voor de inkoopmanager. De software identificeert namelijk zowel kansen als bedreigingen op de markt.

Het overzicht behouden

Krijg inzicht in alle activiteiten van uw bedrijf. Integreer al uw productievestigingen in één simulatie om de optimale toewijzing van ingrediënten voor uw hele bedrijf te bepalen. In tijden van een schommelende of beperkte voorraad is die informatie zeer waardevol.

Een voortrekkersrol vervullen

Multiblend is een strategische planningtool. U kunt door maanden of zelfs jaren vooruit te plannen, beslissen wanneer ingrediënten moeten worden gekocht. Op die manier kunt u met de juiste aankoopbeslissingen correct inspelen op toekomstige markttrends.

Met nauwkeurige gegevens werken

Multiblend biedt een naadloze integratie met MILAS, de sectorspecifieke ERP van Adifo voor diervoeder- en voedselbedrijven of met elk ander ERP-systeem. Zo heeft u altijd toegang tot één betrouwbare versie om de continuïteit van uw bedrijf te garanderen.

Ja, ik wil dit proberen: