Het is algemeen geweten dat de kostprijs van landbouwgrondstoffen erg onstabiel is. Zo wordt het bepalen van de prijs van een eindproduct erg moeilijk. In deze business kunnen productformules vaak wisselen en veranderen in formulatie software zoals BESTMIX. Deze aanpassingen moeten steeds gebaseerd worden op de meest recente data. 

 

milas automated pricing

Easy data interchange

MILAS, Adifo’s ERP, helpt bedrijven dit probleem op te lossen. Dankzij formulatie software, zoals BESTMIX, kunnen gebruikers gemakkelijk data naar MILAS sturen omtrent de kostprijs van ingrediënten. Dit gebeurt dan nadat een bepaald voeder werd geoptimaliseerd en een nieuwe versie naar MILAS te verzenden. Deze data is vervolgens de meest recent beschikbare en zal gebruikt worden om te formuleren. 

 

Correcte prijzen in MILAS

Eens MILAS deze data ontvangt, gaat het deze snel converteren naar de offerte voor uw klanten. Het is mogelijk bepaalde kortingen en kosten toe te voegen alsook de verwachte marge. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze offerte naar een klant te versturen. MILAS kan deze printen en/of versturen via email. Het belangrijkste aspect blijft uiteraard dat de offerte is gebaseerd op de meest recente, juiste data. Vanaf de klant deze offerte bevestigd, converteert MILAS deze naar een prijslijst. MILAS heeft steeds de correcte prijslijst en kortingen/kosten beschikbaar in het systeem. Een prijslijst kan geldig zijn voor een bepaalde periode/hoeveelheid en wanneer deze eenmaal beschikbaar is in het systeem hoeven gebruikers nooit meer de prijs zelf in te voeren. 

Adifo neemt deze taak op zich

Met deze BESTMIX/MILAS sales pricing ondersteuning wil Adifo bedrijven in de nutritional supply chain helpen om dit belangrijk aspect van zaken doen te beheren op een gestandaardiseerde manier.