BACA

Als Adifo’s ERP consulent, gespecialiseerd in de voedingsindustrie, vragen mensen mij vaak of het mogelijk is om de prijs van grondstoffen aan te passen gedurende de opname, gebaseerd op de kwaliteit. Danzkij MILAS, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations, is het antwoord hierop ja. 

Grondstoffen die gebruikt worden in de nutritionele supply chain, zoals soja of graan, hebben variërende kwaliteitsniveau’s bij levering. Jammer genoeg wordt de kwaliteit slechts bekend bij de opname. Het is daarvoor van strategisch belang dat uw ERP oplossing een proces kan ondersteunen dat automatisch een toeslag/korting genereert, gebaseerd op de beschikbare labo resultaten. Wij noemen het: Quality based pricing. Deze MILAS Module is nu ook beschikbaar in de meest recente release, gevestigd in Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations.

FOTM

Quality based pricing in MILAS

Om deze uitdaging te verduidelijken, stelt u zich even voor dat we een koopovereenkomst hebben voor graan met proteïne waarden van 13%. Gedurende de opname nemen we een monster voor analyse. Wanneer de resultaten bekend zijn, blijkt de kwaliteit slechter dan verwacht (slechts 12% proteïnen). Dit proces kan geautomatiseerd worden door MILAS te integreren met BESTMIX Quality Control.

Dit graan met een proteïne waarde van 12% wordt opgenomen en aan de stock toegevoegd. De koopovereenkomst wordt correct geüpdatet en een korting wordt automatisch gegenereerd naar de leverancier om de daling in kwaliteit te compenseren. Wanneer MILAS, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations, de aankoopdocumenten uitgeeft (bijvoorbeeld een opgestelde factuur) is er een gedetailleerde, op kwaliteit gebaseerde, prijsverlaging aan bevestigd. Dankzij dit proces is de leverancier op de hoogte van de reden voor de prijsverandering.

De voordelen van een automatisch quality-based pricing proces

De voordelen omtrent deze oplossing zijn duidelijk: 

  • Een aanzienlijke vermindering van verwerkingskosten van handelsschulden (geen nood om te prijzen manueel aan te passen gebaseerd op het verschil in kwaliteit)
  • Spaar geld uit door accuraat kortingen te linken (facturen worden gelinkt aan de PO - door de automatische aanmaak) 
  • Correcte voorraad en contract balansen 
  • Minder discussies met leveranciers van grondstoffen door de volledige traceerbaarheid van korting parameters
  • Geen kans op menselijke fouten dankzij een robuuste integratie tussen MILAS en BESTMIX Quality Control voor het proces rond kwitanties 

Dankzij de quality-based pricing modules in MILAS, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations, worden de dagelijkse taken gereduceerd tot een minimum. In plaats van tijd te spenderen aan repetitief administratief papierwerk kunnen werknemers zich nu volledig toespitsen op de groei van het bedrijf zonder zich zorgen te maken over menselijke fouten.