Als de sector flexibiliteit vereist, is het belangrijk om de juiste product specificaties te genereren op een snelle en efficiënte manier. Hier kan gespecialiseerde software erg goed van pas komen. Adifo’s BESTMIX recipe management tool werd ontworpen voor de voedingsindustrieën en ondersteunt R&D afdelingen, QA units en product managers vanaf het eerste concept tot de finale specificaties. Bovendien is het volledig geïntegreerd in Adifo’s ERP, MILAS (gedreven door Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations). De combinatie van beiden neutraliseert problemen die de kop opsteken in de nutritional supply chain omtrent het juist labellen van producten.  

man feeding chicken

Label uitdagingen

De meest voorkomende problemen in dit proces kan je linken aan wetgeving, recept optimalisatie, klantspecifieke recepten, additieven en meertalige labels.

Labels in de dierenvoeding sector ( of “feed-tags” in de VS) bevatten belangrijke informatie omtrent de samenstelling en details over hoe je bepaald voeder op een veilige en effectieve manier moet gebruiken. De meeste landen eisen dat deze info wordt geprint op of bevestigd aan voederproducten om klanten te assisteren en te garanderen dat hun dieren gezond en juist gevoed worden.  

Gemakkelijk en snel labels maken met MILAS

Om te garanderen dat onze gespecialiseerde software onze klanten ondersteunt, ontwikkelde Adifo een integratie van grafische labels tussen BESTMIX, Adifo’s formulatie software, en MILAS. Deze integratie is nu ook beschikbaar in de nieuwe release van MILAS, die zich al bevind in de laatste versie van Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations.

Voor elk afzonderlijk recept gaat BESTMIX het label samenstellen. Wanneer een nieuw recept wordt verzonden naar MILAS (via een out-of-the-box interface), wordt ook een label tegelijkertijd verzonden. Hierdoor voorkom je dat gedateerde labels worden geprint. Het design van de labels hangt af van klant tot klant en kan worden aangepast aan de specifieke noden van uw bedrijf. Dankzij de duidelijke interface kunnen labels gemakkelijk worden geprint op documenten, verpakkingen en meer.

Een van de grootste uitdagingen in deze industrie is accurate label informatie voorzien na de toevoeging van, bijvoorbeeld, een medicijn. Het antwoord van Adifo op dit vraagstuk is bulk blending – real time label samenstelling voor producten met additieven.

label example in BESTMIX

Adifo brengt uw labels naar een hoger niveau

Kortom, dankzij de integratie tussen BESTMIX en MILAS (powered by Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations), biedt Adifo best practices en efficiëntieverbeteringen aan voor de voeding en voeder industrie. Dit creëert een zekere toegevoegde waarde voor de algemene Microsoft gebruiker en haar partner netwerk en past netjes in onze missie: “Adding value to nutrition industries.”