De moderne wereld is enorm gefocust op de efficiëntie van digitalisering. Diezelfde efficiëntie is al lang een gezamenlijke interesse van veehouders en melkveehouders.

Maar dankzij recente ontwikkelingen wordt de technologie nu ingevoerd in tractors, voederruimtes en fabrieken. Zijn er specifieke voordelen verbonden aan deze verandering nu software meer cloudgebaseerd wordt voor heel wat diensten? Absoluut! Hier volgen een aantal aandachtspunten.

improving efficiency in quality control inline

Samenwerking over de hele lijn

Niet zo lang geleden kocht men een stuk software en dat was het dan. In dat geval moest u iemand met grondige computerkennis inhuren om de software te integreren met de rest van uw systeem. Als u elders in uw systeem software verving, kon het zijn dat deze niet functioneerde met de rest van uw bestaande infrastructuur. Maar het digitaliseringsproces hechtte meer belang aan de samenwerking en compatibiliteit tussen meerdere systemen, deels door de focus op de klantervaring.

Bescherming tegen gegevensverlies

Iedereen kent horrorverhalen over bedrijven die een grote hoeveelheid gegevens verloren. Ongeacht of het een overstroming, brand of een hacker was, de resultaten waren hetzelfde: uren, dagen, weken of zelfs maanden werk dat verloren ging. Als u een cloudgebaseerd softwareprogramma gebruikt voor uw activiteiten, hoeft u zich geen zorgen te maken over een tegenslag waarbij een grote hoeveelheid gegevens verloren gaat. Bovendien kunt u er zeker van zijn dat het softwarebedrijf regelmatig back-ups maakt, iets wat veel bedrijven vaak uitstellen tot het te laat is omdat ze de voorkeur aan andere taken geven.

Overal werken

Waarom worden er enkel vragen gesteld over een recept of formulering als u honderden kilometers van uw kantoor verwijderd bent? De ware schoonheid van cloudgebaseerde software is dat u vrijwel van overal kunt werken, op voorwaarde dat u verbonden bent met het internet en dat uw apparaat voldoet aan een aantal minimumvoorwaarden. Bent u op een conferentie om een presentatie te geven over voederefficiëntie? Geen probleem. Bent u op bezoek bij uw schoonfamilie in Fiji? Maakt u zich geen zorgen. In plaats van het proces telefonisch of via e-mail met iemand te moeten doornemen, kunt u simpelweg uw computer inschakelen, inloggen en een gepaste oplossing voor het probleem vinden. Het maakt niet uit of u aan het lunchen, in de stad of aan de andere kant van de wereld bent.

Hoge kosten vooraf vermijden

Voor veel mensen die software integreren in een bedrijf, is de kostprijs een van de meest beangstigende onderdelen van investeren in een nieuw type software. Een software kan er goed uitzien op papier of in een demo, maar zal hij echt presteren zoals wordt beschreven? Gelukkig is er een betere optie beschikbaar met een laag risico en een laag stressniveau. Cloudgebaseerde software wordt vaak aangeboden als service of in abonnementsvorm. Zo hoeft u vooraf geen grote rekeningen te betalen en uren of dagen te besteden aan de installatie en aanpassing van de software. In plaats daarvan betaalt u simpelweg een laag maandelijks bedrag en stemt u in een mum van tijd de software af op uw behoeften en bent u klaar voor actie. Als het niet functioneert, annuleert u de dienst en probeert u andere opties tot u de software vindt die aan uw vereisten voldoet.

Door een cloudgebaseerd softwareprogramma te gebruiken kunt u de voederefficiëntie en het receptbeheer optimaliseren. Daarnaast verlaagt u het risico op ongelukken die kunnen gebeuren als software op een afzonderlijk apparaat wordt gebruikt. Digitalisering maakt dit proces gemakkelijker dan ooit met hoogwaardig gegevensbeheer en strategische softwaretools die superieure prestaties leveren.

Verbeter uw klantenservice

Dankzij het cloudgebaseerde BESTMIX-platform kunnen voederorganisaties hun klanten voorzien van een complete oplossing voor al hun behoeften. Consultants en salesmanagers kunnen klanten advies geven over voeder en rantsoenering aan de hand van informatie die tot op de minuut nauwkeurig is. Klanten krijgen gepersonaliseerd advies en krijgen zelfs toegang tot specifieke gegevens en functies door zelf in te loggen op het platform.

Bereik meerdere belanghebbenden

Het cloudgebaseerde BESTMIX®-platform introduceert een nieuwe manier van werken die de samenwerking tussen alle belanghebbenden in de waardeketen van uw bedrijf drastisch zal verbeteren.

Kunnen wij u helpen?

Wil u weten welk Adifo product het beste aanleunt bij wat u nodig heeft? Of wil u gewoon meer informatie over onze oplossingen? Contacteer ons en we helpen u graag verder.