Hoe berekent u eenvoudig de Nutri-Score van uw product en voldoet u aan de nieuwste wetgeving?

Nutriscore update

Nutri-Score: Een uniform Front-of-pack Etiket voor nutritionele transparantie 

Na de aanpassing van Nutri-Score door verschillende Europese landen (Frankrijk, België, Spanje, Duitsland, Nederland, Luxemburg en Zwitserland) is het de meest gebruikte front-of-pack-labelscore voor de Europese voedingsindustrie geworden. Het is gebaseerd op een schaal van 5 kleuren, variërend van donkergroen tot donkeroranje, en heeft als doel de toegankelijkheid en begrijpelijkheid van de voedingskwaliteit van producten te optimaliseren. 

 

Nutri-Score-berekeningen stroomlijnen met BESTMIX® Receptbeheer 

Al vanaf de start heeft BESTMIX® Software de Nutri-Score-berekeningen ingebed in zijn vergelijkingenmodule in BESTMIX® Receptbeheer. Voor veel van onze klanten is het een interessante module, omdat het een veel beter alternatief biedt voor de afzonderlijke sheets en tools en het handmatig berekenen van de Nutri-Score-resultaten van hun producten. BESTMIX® Receptbeheer berekent automatisch de juiste Nutri-Score door de formule in de Equation Manager-module in te stellen. Op basis van het resultaat van de vergelijking kan de score worden gevisualiseerd op de productspecificatie en worden gebruikt als basis voor de opmaak van etiketten. 

Een inkijk in de komende aanpassingen:  EU's Update over het Nutri-Score Algorithme 

Onlangs heeft het EU-stuurcomité van Nutri-Score een update-document (https://www.santepubliquefrance.fr/media/files/02-determinants-de-sante/nutrition-et-activite-physique/nutri-score/q-a-en) uitgebracht waarin de veranderingen voor het nieuwe algoritme worden uitgelegd in vergelijking met het originele algoritme (Nutri-Score 2017). Naar verwachting worden de regelgevingsprocedures afgerond vóór 31 december 2023 en wordt het bijgewerkte algoritme geïmplementeerd in alle hierboven genoemde landen. Dit betekent dat alle producten die nieuw op de markt worden gebracht, moeten worden berekend met het bijgewerkte algoritme. Producten die al zijn gelabeld met het originele algoritme zullen worden onderworpen aan een overgangsperiode van 24 maanden en moeten uiterlijk op 31 december 2025 worden gelabeld met het bijgewerkte algoritme. 

Hoe naadloos overstappen naar het nieuwe Nutri-Score Algoritme? 

Omdat Nutri-Score zo belangrijk is voor de voedingsindustrie, heeft BESTMIX® Software zijn berekeningen bijgewerkt. Klanten die willen overschakelen van de eerste naar de tweede versie van het algoritme kunnen contact opnemen met hun consultant of accountmanager. Na een korte implementatie kan de gebruiker kiezen welke berekening hij/zij wil uitvoeren voor zijn producten en bijbehorende etiketten; dus met het originele algoritme of met het bijgewerkte algoritme. 

Geïnteresseerd in het bijgewerkte algoritme in uw BESTMIX® Receptbeheer? 

Neem gerust contact met ons op en vraag om een gratis demo.