Als BIG Challenge doet de agri- en foodsector met een groot aantal teams mee met het jaarlijkse evenement Alpe d'HuZes; met de fiets of te voet de Franse berg Alpe d'Huez bedwingen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld op te halen voor het kankeronderzoek. 

Big challenge

BIG Challenge 

Kanker, een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. Daarom beklimmen zo'n 200 fietsers en (hard)lopers uit de agri & food business onder de vlag van BIG Challenge begin juni zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez tijdens Alpe d’HuZes. Het doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek naar goed, gelukkig en gezond leven met kanker. 

Varkenshouders, melkveehouders, kalverhouders, pluimveehouders, geitenhouders, akkerbouwers, tuinders, dierenartsen, adviseurs en onderzoekers uit Nederland, België en diverse andere landen zetten zich met BIG Challenge keihard in om een einde te maken aan de ellende en onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. 

Harold Korsten, bestuurslid: “Opgeven is geen optie, dat kan een kankerpatiënt ook niet. Meedoen is een ervaring voor het leven; geef jezelf dat cadeau voor de rest van je leven.” Familieleden raadde hij dan ook aan om vooral mee te gaan, want het is niet uit te leggen wat je daar als deelnemer meemaakt. 

Doel 2024 

Herman Houweling startte met BIG Challenge in 2009. Sinds dat jaar haalde de agrarische sector al ruim € 12,5 miljoen bij elkaar voor onderzoek naar kanker en is daarmee de tweede grootste fondsenwerver van KWF. Naast veel geld ophalen voor KWF is een andere doelstelling van BIG Challenge de trots en saamhorigheid in de agrarische sector vergroten, maatschappelijke betrokkenheid tonen en de agrarische sector bij een breed publiek promoten. Het doel is om in 2024 € 1.000.000 euro op te halen, geld dat 100 procent naar KWF Kankerbestrijding gaat. BESTMIX Software draagt graag haar steentje bij met een sponsoring en wenst alle deelnemers bijzonder veel succes, plezier en voldoening. 

Gun jezelf dat cadeau voor het leven 

Er zijn altijd argumenten om niet mee te doen; geen tijd, geld, te druk maar zet onmacht om in kracht en gun jezelf dat cadeau voor het leven. “Mensen met kanker hebben maar een doel: beter worden. Als jij daar je steentje aan bij kunt dragen en het leven mag vieren, doe het! Deelnemers kunnen de berg opfietsen, rennen of wandelen. Familieleden en supporters kunnen zich aanmelden als vrijwilliger. Het aantal aanmeldingen loopt richting de honderd. Er is nog ruimte voor extra deelnemers en teams. Wil je mee doen of meer informatie? Kijk op de website www.bigchallenge.eu en meld je daar aan. Gun jezelf dat cadeau voor het leven!