Volgens Science Daily is aquacultuur de snelst groeiende voedingssector. Sinds 2014 wordt meer dan 50% van alle vis voor menselijke consumptie geproduceerd in een aquacultuur omgeving. Met de stijgende afhankelijkheid op aquacultuur groeit ook de nood aan een visvoer dat deze groei op een verantwoordelijke wijze ondersteunt en tegelijkertijd ook voldoet aan de nutritionele eisen van dit veeleisende productieproces. Met een stijgende productie is het cruciaal voor bedrijven om ecologische en innovatieve duurzaamheid te bereiken. Adifo’s BESTMIX Feed Formulation is een alles-omvattende oplossing die bedrijven helpt al deze voordelen te bereiken en meer.

aquafeed

Minimaal verlies, maximale winst

De productie van visvoer rekent zwaar op gewoon visvoer en visolie. Deze stoffen zijn afkomstig uit kleinere vissen die uit de oceaan komen. De stijgende vraag naar kwalitatief visvoer zorgt ervoor dat steeds meer grondstoffen uit de oceaan worden gehaald, wat kan leiden tot een ecologische ramp. Om zeker te zijn dat grondstoffen efficiënt en juist gebruikt worden, vertrouwen producenten op de BESTMIX software. Adifo’s BESTMIX Feed Formulation helpt de juiste hoeveelheid grondstoffen accuraat toe te wijzen aan elk individueel recept. Zo worden alle grondstoffen optimaal gebruikt met een minimum aan afvalstoffen. Deze maatregel spaart kosten uit en is goed voor het milieu.

Vertrouwen op alternatieve bronnen van proteïnen verhoogt de duurzaamheid nog meer. Veel producenten doen dit liever niet aangezien dit betekent dat je de volledige structuur van een recept moet herwerken. De BESTMIX software laat het gebruikers toe om te simuleren met alternatieve proteïne bronnen of recepten volledig aan te passen. Deze gebruikers kunnen zo de eventuele voordelen berekenen en een tot een conclusie komen met betrekking tot het productie proces.

Voortdurende kwaliteitscontrole

BESTMIX Quality Control is Adifo’s oplossing om de juiste kwaliteit van visvoer producten te verzekeren. BESTMIX Quality Control laat het producenten toe om pellets of geperst voer te testen doorheen de verschillende productiefases. Deze stalen kunnen vervolgens gebruikt worden om de kwaliteit van het visvoer te controleren. Adifo’s oplossing houdt de productiestroom nauwlettend in de gaten. Zo kunnen producenten actie ondernemen wanneer nodig. Voortdurend de kwaliteit testen minimaliseert de kans op fouten en zorgt ervoor dat een accuraat product wordt afgeleverd.  

Verbeter klantenservice

Adifo biedt gebruikers in de visvoer industrie volledige toegankelijkheid en vrijheid om via de staaldata ook de klantenservice te verbeteren. Via BESTMIX Formulation as a Service is de data overal makkelijk te bereiken. Formulatoren en consultants kunnen klanten ter plekke assisteren met hun productienoden door de flexibiliteit, duurzaamheid en efficiëntie te verhogen. Sla alle relevante data, van elke individuele klant, op in de cloud en verzeker hen van een optimale formulatie en een gegarandeerde kwaliteit.

 

In sectoren zoals aquacultuur, die nog constant evolueren, hebben producenten een alles-omvattend software werktuig nodig dat omgaat met de wisselvalligheid van de grondstofkwaliteit, het formuleren met alternatieve ingrediënten en het nemen van meerdere samples doorheen het productie proces. De Adifo oplossing garandeert de correcte eindkwaliteit van het product, wat zich vertaalt in verhoogde winstcijfers voor de producent.  Wenst u meer te weten te komen over wat Adifo kan beteken voor uw zaak? Aarzel niet en contacteer ons direct om op maat gemaakt advies te verkrijgen.