Bij Adifo is ons werk nooit af. We proberen onze producten voortdurend te updaten en upgraden om onze klanten de vereiste flexibiliteit en functionaliteit te bieden. Met de release van BESTMIX® Recipe Management 3.34 bieden we opnieuw enkele geüpdatet en nieuwe functionaliteiten die het nog makkelijker maken om recepten te creëren, aan te passen en verwerken. Hier een kort overzicht. 

Efficient Recipe Management Software

Steun bij verwerking

Niet alles substanties die u gebruikt om uw product te maken, worden geconsumeerd als voedsel op zich. Sommigen worden simpelweg gebruikt als verwerkingshulpmiddelen tijdens de productie van uw voedingsproducten. Verwerkingshulpmiddelen moeten niet worden aangegeven in de declaratie naar de consument, tenzij deze een allergeen bevatten. Een verwerkingshulpmiddel verwijderen was vroeger een handmatige taak die moest herhaald worden tijdens de creatie van een productspecificatie. Om het beheer van verwerkingshulpmiddelen gemakkelijker en minder tijdrovend te maken, hebben we de optie toegevoegd om declaratie groepen aan te duiden als verwerkingshulpmiddelen. Dit kan gebeuren op 2 niveau’s:

  • In het ingrediënt: wanneer de component altijd een verwerkingshulpmiddel is
  • In het recept: wanneer de component enkel een verwerkingshulpmiddel is in dat ene recept

Een bijkomende instelling in de template laat u toe om verwerkingshulpmiddelen te verwijderen uit de lijst van ingrediënten, tenzij het een allergeen bevat. Dit allergeen kan worden aangeduid op 3 manieren:

  • Het allergeen wordt toegewezen aan de declaratie groep
  • Het vakje ‘Hoogtepunt in declaratie’ is aangevinkt
  • Een aangeduid teken in de beschrijving van de declaratie groep duidt het allergeen aan

Klantenbeheer

Vaak wordt een nieuw recept ontwikkeld voor een specifieke klant. BESTMIX® Recipe Management 3.34 biedt een meer efficiënte manier om klanten te beheren in recepten.

Klanten toewijzen aan een bepaald recept is een standaard eigenschap geworden en de gebruikerservaring is sterk verbeterd:

  • Alle recepten (algemeen en klant specifiek) in één duidelijk overzicht
  • Makkelijker om klanten toe te wijzen aan een recept of klanten te wijzigen in een recept
  • Vraag snel alle recepten op voor een specifieke klant

Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om bepaalde gebruikers toegang te verlenen voor specifieke recepten door klanten aan gebruikers toe te wijzen.  

Bewaak variaties in nutriënten waarde van ingrediënt tot recept

Wanneer het aankomt op recepten ontwikkelen met een exacte voedingswaarden is het interessant om de nutritionele variabiliteit in ingrediënten te overwegen zoals voorzien door de leveranciers. Ingrediënten met een hoge nutritionele variabiliteit gebruiken zal de nutritionele onzekerheid doen toenemen op het niveau van het recept.   

U krijgt meer inzicht in de nutritionele variatie op receptniveau wanneer u werkt met Lower en Upper Limits op het nutriënten niveau van ingrediënten. Deze Lower en Upper Limits kunnen ook gebruikt worden als min-max waarden voor regelgeving. Compliance check vergelijkt nutritionele waarden van recepten met toegelaten Lower en Upper Limits (zoals van regelgeving of klantenverzoeken).

Vergelijk recepten zij aan zij

In BESTMIX® Recipe Management 3.34 kan je makkelijk willekeurige recepten naast elkaar plaatsen en vergelijken op basis van:

  • Compositie
  • Analyse
  • Allergenen
  • Claims
  • Prijzen

U kiest of u een recept wil gebruiken als referentie. Deze referentie wordt gebruikt om de verschillen tussen de geselecteerde recepten te tonen. Wanneer numerieke waarden worden vergeleken, zoals compositie, analyse en prijs, wordt de afwijking berekend als percentage in overeenstemming met de referentie. Je kan ook een tolerantie plaatsen op de toegelaten afwijking in de analyse vergelijking. Waarden die niet binnen een aanvaardbaar bereik liggen worden uitgelicht.

Aangifte van nutriënten volgens de eisen rond voedingsfeiten

Etikettering is een complex proces. De nutritionele informatie die u op labels print hangt af van waar uw producten worden verdeeld. Sommige landen, zoals de VS, leven strenge voorschriften na wanneer het aankomt op welke nutritionele informatie kan getoond worden. Adifo biedt nu een oplossing aan die het u toelaat om makkelijk labels aan te passen.  

In de nieuwe uitgave van BESTMIX® Recipe Management wordt het makkelijker om templates te ontwerpen met een meer flexibele lay-out. Jij beslist welke informatie wordt getoond op uw labels. Met deze nieuwste feature verloopt alles rond etikettering moeiteloos en bent u verzekerd dat uw producten voldoen aan de voedselvoorschriften van de USDA.  

Food label