basf adifo

BASF en Adifo Software lanceren een nieuwe digitale oplossing voor de waardeketen in de dierlijke landbouw door de duurzaamheidanalysetool uit BASF’s AgBalance® Livestock-project te integreren in Adifo’s BESTMIX®-software voor voederformulering. Dankzij BASF’s duurzaamheidsanalysetool kan de sector de milieu-impact gedurende de hele levenscyclus dynamisch beoordelen om de productie van dierlijke eiwitten duurzamer te maken. Adifo’s BESTMIX®-software stelt voedingsdeskundigen en -samenstellers in staat om de voedingswaarde en de kosten van voeder- en voedingformulering te beheren en te optimaliseren. Door BASF’s duurzaamheidsanalysetool te integreren in BESTMIX® kunnen klanten doorheen de hele waardeketen van de dierlijke landbouw voederrecepten strategisch beheren en optimaliseren op basis van de voedingswaarde en de kosten, mét oog voor duurzaamheidsaspecten.

“Dit partnerschap betekent een significante vooruitgang voor voederformulering”, aldus Daniela Calleri, Vice President Business Management BASF Animal Nutrition. “De kostprijs blijft relevant, maar duurzaamheid is nu een belangrijk speerpunt geworden voor de sector van de dierlijke eiwitten. Deze gezamenlijke oplossing van BASF en Adifo stelt klanten in staat hun recepten te optimaliseren met het oog op de kleinst mogelijke milieu-impact en creëert substantiële kansen voor de waardeketen.”

BASF kan bogen op een lange samenwerking met partners uit de pluimvee-, varkens-, melk- en vleesveeteelt- en aquacultuurwaardeketens wereldwijd om duurzame oplossingen van boerderij tot bord te promoten. De innoverende digitale duurzaamheidsanalysetool van BASF combineert bijna twintig jaar werk op het vlak van duurzaamheid gedurende de hele levenscyclus in de voedingssector en de sector van dierlijke eiwitten met expertise in vooruitstrevende, wetenschappelijk onderbouwde digitalisering.

“We beseffen dat duurzaamheid de komende jaren een van de meest ingrijpende veranderingen in de diervoedersector en andere voedingssectoren zal zijn”, zegt Gerard Marneth, CEO van Adifo. “Met dit strategische partnerschap met BASF willen we onze innovatie van de BESTMIX®-software voortzetten door onze klanten de kans te bieden om duurzaamheid als een parameter in te bouwen voor hun recepten en rantsoenen. Tot een groter inzicht en een zo klein mogelijke milieu-impact komen door de verbeterde BESTMIX® te gebruiken, zal de sector in staat stellen om gezamenlijk te werken aan een duurzamere toekomst.”

Er zullen optimaliseringsfuncties worden geïntegreerd om binnen gedefinieerde kostenmarges de duurzaamste formuleringen te ontwikkelen. Door BASF’s AgBalance Livestock®-project toe te passen in BESTMIX® zal het mogelijk zijn om snel en dynamisch diverse voederrecepten en hun impact op de duurzaamheid gedurende de hele levenscyclus te beoordelen in BESTMIX®. BASF en Adifo Software leggen momenteel de laatste hand aan de toepassing via proefprojecten bij klanten en stellen zich tot doel deze innovatieve oplossing begin 2021 te lanceren op de markt.

Over de afdeling Nutrition & Health van BASF

BASF Nutrition & Health biedt een uitgebreide producten- en dienstenportfolio voor producenten van levensmiddelen, diervoeders, farmaceutische producten, ethanol en smaak- en geurstoffen. Met innovatieve oplossingen en moderne technologieën helpen we onze klanten om efficiënter te ondernemen en hun producten duurzamer te maken. Onze oplossingen voor levensmiddelen omvatten onder andere vitamines en carotenoïden, plantaardige sterolen, emulgatoren en omega 3-vetzuren. Vitamines en carotenoïden maken eveneens een belangrijk onderdeel uit van onze diervoederportfolio, net als andere voedingsadditieven zoals spoorelementen, enzymen en organische zuren. We voorzien de farmaceutische industrie van een breed gamma hulpstoffen en geselecteerde werkzame stoffen in grote hoeveelheden, zoals ibuprofen en omega 3-vetzuren. Met onze geavanceerde technologie als hefboom creëren we hoogstaande industriële enzymen voor verschillende markten, zoals ethanolproducenten. Verder bieden we geurstoffen aan, zoals citral, geraniol en L-menthol. BASF Nutrition & Health heeft vestigingen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en in Azië en het Stille Oceaangebied. Meer informatie vindt u op www.basf.com.

Bij BASF we creëren we chemie voor een duurzame toekomst. Wij combineren economisch succes met milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid. De meer dan 117.000 medewerkers van de BASF-groep leveren een bijdrage aan het succes van onze klanten in nagenoeg alle sectoren en bijna alle landen ter wereld. Onze portfolio is onderverdeeld in zes segmenten: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care en Agricultural Solutions. BASF behaalde in 2019 een omzet van € 59 miljard. BASF is genoteerd op de beurs van Frankfurt (BAS) en als ‘American Depositary Receipts’ (BASFY) in de VS. Meer informatie vindt u op www.basf.com.

Over Adifo

Sinds de oprichting in 1974 heeft Adifo zich gespecialiseerd in softwareoplossingen voor de internationale voedingsindustrie. Nieuwe producten lanceren, nichemarkten verkennen, kosten verlagen,

grondstoffen efficiënt inzetten en het verlies van essentiële bedrijfskennis vermijden … dat zijn slechts enkele van de uitdagingen waarmee voedingsproducenten te kampen hebben in een voortdurend veranderende en steeds competitievere markt. Adifo weet hoe belangrijk het is om te anticiperen op dergelijke uitdagingen. Daarom helpen we onze klanten daarop in te spelen door softwaretools die bedrijfsprocessen en informatiestromen automatiseren te ontwikkelen en te onderhouden.

Adifo staat voor innovatie, betrouwbaarheid, passie, knowhow en resultaatgerichtheid. Uitgaande van deze bedrijfswaarden voegt Adifo al meer dan 45 jaar waarde toe aan voedingsindustrieën. Adifo behoort tot de Info Support International Group en is trots op zijn sectorkennis en zijn toewijding om moderne oplossingen te ontwikkelen die de industrie ondersteunen in elke stap van het formulering- en productieproces van voeder- en voedingsproducten. Het zal dan ook niemand verbazen dat Adifo’s oplossing voor ERP-systemen MILAS® en de formuleringsoftware BESTMIX® bekende namen zijn in de voedingsindustrie. Meer informatie vindt u op www.adifo.com