Adifo investeert in UX/UI

Bij Adifo streven we er telkens naar om software af te leveren die een onmiddellijk positief effect heeft op de workflow van onze klanten. We wijden de doeltreffendheid van onze BESTMIX® en MILAS® software vooral aan onze interne know-how en algemene toewijding aan de feed/food industry. Soms vergeten we echter het belang te benadrukken dat we hechten aan het ontwerp en de user experience van onze producten. Welk effect heeft het uiterlijk en gevoel van onze producten op onze klanten? Waarom hechten we zoveel belang aan UX/UI?

UX design bestmix

Wat is UX/UI?

UX of User Experience analyseert de feedback van gebruikers en integreert deze in het ontwerp van de software applicatie. Kan je er efficiënt mee werken? Kan je makkelijk navigeren doorheen de applicatie? De UX ontwerpen betekent beslissingen nemen omtrent de structuur en functionaliteit van het product en er tegelijkertijd voor zorgen dat de verschillende functionaliteiten perfect op elkaar inspelen.

 

UI of User Interface ontwerp bepaalt de grafische lay-out van de applicatie. Het bevat de knoppen, tekst, afbeeldingen en alle andere zaken waar de gebruiker mee in contact komt. UI is de look-en-feel van het product en moet het esthetische en het functionele perfect balanceren. 

Het belang van UX/UI in BESTMIX®

Bij het ontwikkelen van onze software houden we steeds rekening met de eindgebruiker. Een ontevreden gebruiker betekent een ontevreden klant, wat wil zeggen dat we faalden in onze missie. Daarom investeren we hevig in het UX/UI design van onze producten. Door een perfecte harmonie te garanderen tussen beide, creëren we een user interface die er niet alleen goed uitziet, maar ook natuurlijk overkomt.  

 

De intuïtieve interface wijst zichzelf uit en zorgt er zo voor dat de opleidingstijd voor nieuwe gebruikers sterk wordt ingekort. Door consistent hetzelfde, duidelijk, beeldmateriaal te gebruiken over de volledige applicatie, wordt BESTMIX® enorm makkelijk om mee te werken. Dagen of weken moeten opgeleid worden vooraleer iets betekenisvol kan worden bereikt is bij deze verleden tijd. Met BESTMIX® ga je aan de slag vanaf dag 1!

Voor

old bestmix

Na

new bestmix layout

Adifo investeert in UX/UI

BESTMIX® biedt gebruikers een hele reeks aan functionaliteiten. Een applicatie ontwikkelen met zoveel mogelijkheden vereist een doordachte aanpak op vlak van UX/UI design. Het is ons doel om BESTMIX® zowel visueel als functioneel zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Daarom hebben we nu onze eigen interne UX/UI designer.

Elise Loof zal nauw samenwerken met product management en het development team om ervoor te zorgen dat de inherente gebruiksvriendelijkheid van de BESTMIX® functionaliteiten genoeg aan het licht komt. Ze benadert de producten vanuit het standpunt van de eindgebruiker om de efficiëntie en algemene intuïtiviteit te verhogen. Op deze manier garanderen we dat we de noden van onze klanten direct kunnen beantwoorden. 

De eerste vraag die ik mezelf stel wanneer ik aan een nieuw ontwerp begin is: "Wat wil de gebruiker?" - Elise Loof 

elise de loof ux ui designer

Design voor de klant

Adifo’s hoofdzorg is en blijft de klant. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie van onze producten te garanderen en verbeteren. Door nauw samen te werken met een UX/UI designer komen we weer een stapje dichter bij dit doel.